piątek, 16 listopada 2012

Mini szaszłyki Caprese czyli pomidory mozzarella i bazylia

W mailach pytaliście mnie czy mogłabym Wam zdradzić kilka pomysłów na włoskie dania. Pomyślałam, że na początek pokażą jak przygotować oryginalną wersję dobrze znanej Wam sałatki Caprese.
Mini szaszłyki Caprese to artystyczne połączenie pomidorów, mozzarelli i bazylii dających efekt flagi włoskiej. Jest to łatwa i szybka w przygotowaniu przekąska, która ozdobi stół na wielu uroczystościach. 


Mini szaszłyki Caprese


Przepis

Potrzebne składniki:

pomidorki koktajlowe
ser mozzarella (bocconcini, malutkie kuleczki)
 liście świeżej bazylii
oliwa z oliwek
sól
wykałaczki




Składniki



Przygotowanie:

Pomidory i liście bazylii dokładnie umyć. Mozzarellę odsączyć. Nadziać na wykałaczki w odpowiedniej kolejności: pomidor, mozzarella i bazylia. Można polać oliwą z oliwek i posypać szczyptą soli do smaku.







Mam nadzieję, że spodobał się Wam mój pomysł na włoskie Caprese :)

Smacznego!


Napiszcie czy Wam smakowało :)

CATC

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...